Termékleírás
Vissza a múltba! Egy darab vasból, kézi kovácsolással készült vasserpenyő.
Az 1857-ben indított német TURK vállalat vasserpenyői Németországban sokszor hallhatók a legjobbak között. Egyes serpenyői kézi kovácsolással készülnek, de minden vasserpenyőn érezhető az elmúlt századok tapsztalata, és a jól bevált, ősi technológia….
100% made in GERMANY, kézi gyártás, öntöttvasra jellemző komótossággal…
Németországban a vas serpenyőket használók fórumain, afféle ereklyeként emlegetik ezt a modellt. Küllemileg pontosan a középkort idézi, stílusosan felragasztott matricákkal. Ebben a serpenyőben mindegy mit készítünk majd el, minden pillanata élvezet lesz a főzésnek. A német TURK cég több, mint 150 év tapasztalata, eredeti stílusban az Ön tűzhelyére, netán sparheltjére kerülhet. Az egyik legkiválóbb sütési, pirítási, barnítási lehetőség a konyhában.
Bármikor ha sütünk benne, a tűzhelyen olyan ételt készíthetünk, mintha szabadban egy igazi vaslapon főztük volna, vagyis megkapjuk a lassan, egyenletesen, mérsékelten sütő-pirító funkciót, az ételünk mindenhol, egyformán fog megsülni, hogy maximálisan élvezhető és esztétikus is legyen.
Hogyan használjunk egy igazi vas serpenyőt?
Mondhatnánk úgy, mint többezer éven át, de erről bővebben Blogunkban, itt olvashat útmutatást:
10 év garanciával!
Jellemzők:
Legyen Ön profi szakács, hobbi szakács, vagy a régiségeket kedvelő, a TURK melegen, egy darab vasból kovácsolt vas serpenyő terméke teljesíteni fog. Nincs két egyforma darab. A kovácsolás után kézi megmunkálással kerülnek lesimításra a kiugró domborulatok. A kiégetést követően azonnal használhatjuk, évtizedeken át. Gyártva Németországban.
Adatok:
- anyaga vas
- természetes anyag
- anyagvastagság: kb. 2.5-3mm
- életre szóló termék megfelelő gondoskodással
- egy darab vasból, kézzel kovácsolva
- korhű matricákkal díszítve
- karc és vágásálló
- felakasztható, a fogantyú vége visszahajlított
- minden főzőfelületre ajánlott
- természetes tapadásmentesség a kiégetést követően
- származási hely: Németország
- garancia 10 év
Méretek: (a 24-28-as méreten kívül csak rendelésre!)
Letölthető kézikönyv:
Fontos információk a vasserpenyő használathoz:
- a vasserpenyőket az első használat előtt ki kell égetni
- a vasserpenyők természetesen lesznek tapadásmentesek a kiégetést követően, mely minden használat után kiválóbb lesz
- a vasserpenyőket mindig elő kell melegíteni egy kis zsiradékkal az étel behelyezése előtt
- a vas serpenyőket védeni kell a rozsdától, így minden használat után kicsit megolajozva, papírtörlővel ki kell törölni
- a vasserpenyőket tilos mosogatószerrel elmosni, mosogatógépbe rakni
- a vasserpenyőket, ha piszkosak langyos vízzel könnyedén elmoshatjuk, de azonnal törljük szárazra és olajozzuk elrakás előtt
Bővebben, részletes információkkal szolgálunk a kiégetés menetéről, karbantartásról IDE kattintva blogunkban