Blog

Olvassa blog bejegyzéseinket, ahol igyekszünk friss hírekkel, praktikákkal tájékoztatni érdeklődőinket a vasserpenyőkkel, használatukkal kapcsolatos dolgokról...

Egy jó serpenyő, vagy sok “olcsó”?

szenacel vas serpenyo

Összeszámolta már, hány rozoga serpenyő van a konyhájában jelenleg?

A serpenyő az egyik leggyakrabban használt konyhai eszköz. Évente általában többet vásárolunk belőle, sokszor olcsót. Gyenge, vékony, deformálódó anyag, minimális stabilsággal rögzített markolat, napok alatt sérülő bevonat… Ezek a serpenyők összeszámolva akár 5 évre, nagyon-nagyon drágák. Nem hosszútávra vannak tervezve, a cél, hogy mihamarabb tönkremenjen, és a fogyasztó újat vásároljon belőle.

Palacsintasütők összehasonlítása, mitől jó egy palacsintasütő?

vas palacsintasuto

tisztelt Látogató,

kínálatunkban, megtalálhatók elsőként a vas palacsintasütők, hiszen oldalunknak ez a fő iránya, de azoknak a vásárlóknak, akik mégis a bevonatos, tapadásmentes palacsintasütőt szeretnék

A vas serpenyők kiégetése első használat előtt

5110

Tisztelt Látogató!

Minden, a cégünk által forgalmazott, tapadásmentesítő bevonat nélküli vas és acél serpenyőt, az első használat előtt “fel kell avatni”, azaz ki kell égetni. A beavatás során “ráégetünk” egy filmréteget a vas felületére, mely réteg megvédi ételeinket majd a leégéstől. Ez a tapadásmentességet szolgáló bevonat a használat során egyre jobb lesz, ételeink a sütés során egyre könnyebben válnak el a vas serpenyőtől…

A vas serpenyő megfelelő használata

655xx

Tisztelt Látogató!

Amikor elkezdjük használni a vas serpenyőnket, nagyon fontos pár apró dologra odafigyelni, hogy sikeres legyen a főzési-sütési eredmény:

  • a vas edényt, miután megvásároltuk, ki kell égetni, erről bővebben ITT olvashat
  • MINDIG FOKOZATOSAN MELEGÍTSÜK FEL A SERPENYŐT, NE HIRTELEN!
  • minden esetben akkor tegyük az ételt a serpenyőbe, ha az átforrósodott (ezt érezzük az illatáról, vagy a kezünket főlé téve)
  • ekkor redukálhatjuk a hőforrást

Hogyan süssünk-főzzünk az öntöttvas serpenyőben?

vas-serpenyo-kiegetese

Tisztelt Látogató!

Amikor elkezdjük használni az öntöttvas serpenyőnket, nagyon fontos pár apró dologra odafigyelni, hogy sikeres legyen a főzési-sütési eredmény:

  • a Carl Victor öntöttvas edényt-serpenyőt, miután megvásároltuk, nem kell kiégetni, ezt a gyárban elvégezték helyettünk
  • MINDIG FOKOZATOSAN MELEGÍTSÜK FEL A SERPENYŐT, NE HIRTELEN!
  • minden esetben akkor tegyük az ételt a serpenyőbe, ha az átforrósodott (ezt érezzük az illatáról, vagy a kezünket főlé téve, javasolt a 180-200 C)
  • ekkor redukálhatjuk a hőforrást

Carl Victor öntöttvas serpenyők, edények – GYIK

bordas grill serpenyo ontottvas

Tisztelt Ügyfelünk!

Az alábbiakban összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat a forgalmazott Carl Victor svéd, öntöttvas lábasokról, edényekről, melyek gyakori kérdésként szerepelnek.

Az idő és a használat tökéletesíti a vasserpenyők tapadásmentességét

IMG_2876

A vas serpenyők tapadásmentessége az első kiégetést követően már élvezhető. Azonban ahhoz, hogy egy igazi, tökéletes, minden igényt kielégítő, jégszerű síkossággal rendelkező tapadásmentes bevonat keletkezzen rajta, használnunk kell, sütni kell benne rendszeresen, és az eredmény nem marad el. Minden egyes alkalommal érezni fogjuk, hogy egyre könnyebben válik el a sült étel a serpenyőtől. Fél-egy év elteltével a bevonatunk olyan szintűre fog fejlődni, hogy a legkényesebb, ragadós-tapadós ételek is siklanak benne a sütés során….

Miért fontos egy jó spatula?

spatula blog

tisztelt Látogató!

Spatulánikat, melyeket forgalmazunk természetesen, mint kereskedelemmel foglalkozó cég szeretnénk értékesíteni, de ez a bejegyzés nem elsősorban azért jött létre.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a spatula, a jó spatula miért elengedhetetlen a vas serpenyős sütés során.

Sokan akik vásárolnak serpenyőt, úgy gondolják,

  • van nekem lapos fakanalam, jó lesz az
  • van nekem hasonló lapos fém lapátom majd az jó lesz
  • megoldom késsel vagy valamilvel

Profi vas palacsintasütők a francia de Buyer-től

vas serpenyos palacsinta

Cégünk forgalmazott palacsintasütői nemcsak tartós minőséget jelentenek a fogyasztók számára, hanem az igazi palacsintasütés “alapanyagát” a vas palacsintasütőt adják.

Miért vas? Kételyek és valóság…

vas serpenyo kep

Tisztelt Látogató!

A vas serpenyők, vas edények jópár évtizede feledésbe merültek, háttérbe szorultak, mint sokminden más, ami őseinknek hosszú évszázadokon (vagy ezredeken) át bevált! Itt az ideje, hogy ismét méltó helyre kerüljön a használati tárgyaink között a vas serpenyő, elsősorban az Ön konyhaszekrényébe, sütőjébe, vagy ahol éppen helyet talál egy gondosan összeválagotaott

A vas serpenyő mosogatása

5670

tisztelt Olvasó!

Folyamatosan visszatérő kérdés, hogy hogyan mosogassuk el a vas serpenyőnket.

Ahány gyártó, annyi féle javaslat, praktika létezik, ezekből a lényeget kiemelve, az alábbi módszert javasoljuk:

Kérdések a vas serpenyőkkel kapcsolatosan…

réz serpenyő

tisztelt Látogató!

Az elmúlt hónapok során sok, sikeresen felavatott vas serpenyő talált gazdára, és sülnek benne finom ételek. Igyekeztünk a magyar kézikönyvvel, videóval, részletes, egyértelmű útmutatót adni a kiégetéshez, ennek ellenére akadt egy-két kedves Vásárló, aki rosszul értelmezte az utasításokat, és hibázott a kiégetés menetében. Ezeket az előforduló hibákat is szeretnénk megosztani, hogy másokkal ne forduljon elő, így egy kis segítség, a felmerülő lehetséges hibák kiküszöböléséhez:

Mire ne használjuk vas serpenyőnket?

lyoni vas serpenyő

Tisztelt Látogatók!

2017 év vége van, és már több, mint fél 2 éve indítottuk el a vasserpenyo.hu kereskedésünket. Ez idő alatt kaptunk bőven kérdéseket vásárlóinktól. Ezért itt egy új bejegyzés, hogy pontosan megosszuk, mire nem valók a vas serpenyők (nem az öntöttvasak).

Természetes tapadásmentesség minden tiszta vas serpenyőn

debuyer1

Sokféle, kiváló serpenyő bevonat létezik hogy kényelmesen, leragadás nélkül főzhessünk, süthessünk, a mi vas serpenyőinknek, vas edényeinknek, nincs ilyen különleges tulajdonsága, ugyanis “szűz” állaptban szinte még használhatatlanok

DE,

Vas serpenyőben készült ételeink…

12180942_10206237002458219_728842148_o

 

Ebben a bejegyzésben tesszük közzé Vásárlónk által küldött képeket, a vas serpenyőben készített ételekről.

 

 

 

 

Tudnivalók a réz serpenyőkről

rez serpenyo blog kep

Tisztelt Látogató,

a réz serpenyőkkel leginkább tévében, főzős műsorokban, szállodákban, látvány éttermekben, régiesen berendezett éttermekben kellékként a falon stb. találkozhatunk. Elsősorban a réz, kimagasló egyenletes, gyors hővezetése-elosztása miatt profi szakácsok  munkaeszköze. A réz edények azonnal reagálnak a hőhatásra, azaz pillanatok alatt változtathatjuk a serpenyőnk, edényünk, ételünk hőfokát…

Karcos lett a vas edényem!!!

vas serpenyo turk h.k.

Ügyfeleink jelezték, hogy fém segédeszközök használatakor kisebb karcok keletkeztek a vas edényeiken.

Jó hírünk van mindenkinek!

de Buyer – tapadásmentes serpenyők

palacsintasuto alja

Tisztelt Látogató!

A vasserpenyo.hu kínálatában elsősorban bevonat mentes, vas serpenyők kaphatók, ennek a hagyományos sütési módnak divatba hozása, felelevenítése elsődleges célunk. A vas serpenyők használata kiváló sütési eredményt biztosít, egyedülálló, ropogós, “igazi” ételek készülhetnek benne, nem kell aggódni a hevítési hőmérsékleten többé. Azonban a gyors, sietős hétköznapok, vagy a mikro mentes háztartás néha megkívánja a finom műveleteket, amikor az étel csak melegít igényel, vagy finom párolást, sütést, amihez felesleges és nem praktikus a vas serőenyő használata Ezért, hogy vásárlóink ilyen esetben is profi és tartós terméket foghassanak kézbe, kínálatunkba vettük a de Buyer, szegecselt nyelű, masszív alumínium, tapadásmentes serpenyőket.

Mitől jó, vagy rossz egy vas serpenyő?

turk vas serpenyo nyel

Tisztelt Olvasó!

Mielőtt összeállítottuk termékkínálatunkat alaposan megnéztük a kínált vas serpenyőket. Termékeink az alábbi hibaforrásoknak nem felelnek meg:

  • nem minőségi kidolgozás, esetleg megvágja a kezet a vas edény
  • a legtöbbször előforduló hiba a vas serpenyőknél a gyenge, hajlékony nyél, vagy elhajlik, vagy vágja a kezet (érthető, hisz párszáz forintért ne várjunk anyagot)
  • ergonómia hiánya. Sok vasserpenyő nyél nem kényelmes, a fogantyú végén, vagy oldalán vághat, kellemetlen lehet, Serpenyőt azért is használunk, mert folyamatosan fogni kell a nyelet, annak kiválóan kézre kell állni, hogy ételünket csúsztassuk benne, mozgathassuk…
  • papírvékony modellek. Kisebb láng emeléstől, azonnal elhajlott pár kapható modell, ezért az indukciót kivéve min. 1mm vastag vasból kell lennie ahhoz, hogy ne kelljen kidobni az első használat után… Ez a modell még mindig mérsékelt lánghoz ajánlott, nem bevethető, a szinte izzást megkívánó fortélyokhoz…

Kínálatunkból

Még több serpenyő érdekel
de Buyer vas, réz, alu serpenyők, edények