Tudnivalók a réz serpenyőkről

De_Buyer3797

Tisztelt Látogató,

a réz serpenyőkkel leginkább tévében, főzős műsorokban, szállodákban, látvány éttermekben, régiesen berendezett éttermekben kellékként a falon találkozhatunk. Elsősorban a réz, kimagasló egyenletes, gyors hővezetése és elosztása miatt profi szakácsok  munkaeszköze. A réz edények azonnal reagálnak a hőhatásra, azaz pillanatok alatt változtathatjuk a serpenyőnk, edényünk, ételünk hőfokát…

Magas ára ellenére azonban nem csak a szakma előkelői használják, hanem sok hobbi szakács álma is egyben, mivel a réz edény, serpenyő a legmagasabb létrafok a konyhai edények ranglétráján. Nem mindennapi látvány egy terített (vagy akár terítetlenen önmagában) asztalon, a réz edényben szervírozott étel, ha vendégeinket, magunkat kényeztetni akarjuk, szeretjük a luxust, a hatás garantáltan nem fog elmaradni.

Kialakítás, anyagok

A réz edény általában nagyon magas színvonalú megmunkálás során kerül a vásárlóhoz, mivel maga az alapanyag is drága, valamint az abból előállított végtermék is, többszöröse egy átlagos konyhai edénynek. A legtöbb ma kapható réz serpenyő, réz edény  magas minőségű, rozsdamentes acél belső felülettel rendelkezik. A de Buyer réz serpenyők 90%-ban réz, 10%-ban acél tartalmú eszközök, vagyis elmondható, hogy szinte teljességében rézből készülnek. A gyártás során nagyon precíz, aprólékos munka eredménye a kétféle fém pontos összeillesztése, mely nagyrészt kézi munkával is készül. A rozsdamentes belső könnyen takarítható, erős, időtálló anyag.

Hosszú élettartam

A réz, mint alapanyag kimagasló tulajdonságokkal rendelkezik, roppant ellenálló anyag, ezáltal réz edényeink hosszú élettartammal bírnak.

Kisvideó a de Buyer réz edények gyártásáról:

Formák, felhasználás

A de Buyer réz edények 3 csoportra oszthatók.

  1. réz serpenyők (sütésre tervezettek, fedő nélkül, pirítás, karamellizálás, finomabb műveletek)
  2. réz nyeles lábasok (szószok készítése, cukor olvasztás-karamellizálás, pár szem zöldség, gomba, kelbimbó… gyors, finom pirítása stb.)
  3. réz fazekak, lábasok (főzés, pörköltek, raguk, egytálétel, leves stb.)

A réz edényeket természetesen más területeken is használják, ahol nagyon fontos a fimom hőelosztás, mint pl. a sajtgyártás ahol bizonyos időtartamokig egy pontos hőfokon kell tartani az alapanyagot.

Szervírozás réz edényben

A réz serpenyők, edények nem csak szakmailag tesznek eleget a magas elvásárásoknak, de egyben presztizs dolgok is. Látszó konyhában, flambírozáshoz, tálaláshoz emelhetjük színvonalát ételeinknek, a réz edényben, serpenyőben való kínálással, tálalással. Sokszor rácsodálkozhatunk filmekben, a réz serpenyőkkel telelógatott konyhákra melyek megjelenésükkel tekintélyt visznek a helységbe, mivel áruk igen borsos, viszont cserében nagyon szépek, mutatósak, valamint kiválóan és egyenletesen vezetik a hőt…

rez edenyek

de Buyer ráz edények, serpenyők

Oxidáció, tisztán tartás

A réz serpenyők, edények oxidálódnak, így ahhoz, hogy a gyárilag tükörpolírozott pompában ragyoghassanak, gondoskodni kell róluk. Réztisztító pasztával, kézi polírozással bármikor új állapotúra varázsolhatjuk réz edényeinket!

Réz edény és réz serpenyő kínálatunk:

rez serpenyo de buyer

Réz edény kínálatunk

 

Kínálatunkból

Még több serpenyő érdekel

Blog

Olvassa blog bejegyzéseinket, ahol igyekszünk friss hírekkel, praktikákkal tájékoztatni érdeklődőinket a vasserpenyőkkel, használatukkal kapcsolatos dolgokról...
de Buyer vas, réz, alu serpenyők, edények