Termékleírás
Az 1857-ben indított német TURK vállalat vasserpenyői Németországban sokszor hallhatók a legjobbak között. Egyes serpenyői kézi kovácsolással készülnek, de minden vasserpenyőn érezhető az elmúlt századok tapsztalata, és a jól bevált, ősi technológia….
100% made in GERMANY
Jellemzők:
- egyik legkedveltebb vas serpenyője a gyártónak
- sztékek, laposabb ételek elkészítésére javasolt
- kézi hidegen kovácsolás
- masszív, 2 mm-es anyag
- feketés alapszín
- nem túl magas oldalfal a laposabb ételek gond nélküli forgatásához
- kényelmes, finoman megmunkált markolat
- sztékek, lapos fasírozottak, húsok, tojásételek stb. elészítéséhez ajánljuk
- egyedi a csengése a tűzhelyre helyezéskor
A hidegen kovácsolással készült sorozat, a legextrémebb hőhatásoknak is kiválóan ellenáll. Az első kiégetést követően, kimagasló minőségű tapadásmentesség fogja jellemezni, a különféle finom ételek a legenyhébb mozgatással fognak siklani a felületén. Laposabb, nem fröcsögő étel készítéséhez javasoljuk, legyen a feladat könnyű vagy nehéz, sütés, pirítás, perzselés vagy barnítás. Kiváló fasírozott pogácsák, szték, rösti, natúr szeletek, tócsi stb. sütésére ajánljuk. Egész megjelenésében rusztikus, beleértve a látszó hegesztést, a feketés alapszínt. 32 cm-es modell alkalmas akár 4 db kolbász ropogós megsütésére…
Tekintélyes vasdarab, így vaslap helyett is használhatjuk a tűzhelyen, az eredmény nem fog elmaradni, a grillkolbász, nyárs vagy bármi más olyan lesz, mint amilyenek megálmodtuk….A vasserpenyők természetes anyagból készülnek!
Hogyan használjunk egy igazi vas serpenyőt?
Mondhatnánk úgy, mint többezer éven át, de erről bővebben Blogunkban, itt olvashat útmutatást:
Adatok:
- anyaga: vas
- természetes anyag
- anyagvastagság: 2.5 mm
- magassága kb. 3 cm
- rusztikus kidolgozású nyél
- karc és vágásálló
- felakasztható
- életre szóló termék megfelelő gondoskodással
- minden főzőfelületen használható
- hegesztett nyél
- származási hely: Németország
- garancia 2 év
Méretek:
/Rendelésre nagyobb méretek is kaphatók, kérjük érdeklődjön!/
Galéria:
Letölthető használati útmutató:
Fontos információk a vasserpenyő használathoz:
- a vasserpenyőket az első használat előtt ki kell égetni
- a vasserpenyők természetesen lesznek tapadásmentesek a kiégetést követően, mely minden használat után kiválóbb lesz
- a vasserpenyőket mindig elő kell melegíteni egy kis zsiradékkal az étel behelyezése előtt
- a vas serpenyőket védeni kell a rozsdától, így minden használat után kicsit megolajozva, papírtörlővel ki kell törölni
- a vasserpenyőket tilos mosogatószerrel elmosni, mosogatógépbe rakni
- a vasserpenyőket, ha piszkosak langyos vízzel könnyedén elmoshatjuk, de azonnal törljük szárazra és olajozzuk elrakás előtt
Bővebben, részletes információkkal szolgálunk a kiégetés menetéről, karbantartásról IDE kattintva blogunkban