Termékleírás
Az 1857-ben indított német TURK vállalat vasserpenyői Németországban sokszor hallhatók a legjobbak között. Egyes serpenyői kézi kovácsolással készülnek, de minden vasserpenyőn érezhető az elmúlt századok tapsztalata, és a jól bevált, ősi technológia….
100% made in GERMANY
Jellemzők:
- hidegen kovácsolt vas serpenyő
- kb. 4 cm falmagasság
- feketés alapszín
- kényelmes, finoman megmunkált markolat
- a gömbölyített, magas perem kényelmes hozzáférést biztosít az ételekhez
- kiválóan alkalmas az étel forgatására előre-hátra mozgatással a magas, gömbölyű peremnek köszönhetően
- egyedi a csengése a tűzhelyre helyezéskorű
Hogyan használjunk egy igazi vas serpenyőt?
Mondhatnánk úgy, mint többezer éven át, de erről bővebben Blogunkban, itt olvashat útmutatást:
A hidegen kovácsolással készült sorozat, a legextrémebb hőhatásoknak is kiválóan ellenáll. Az első kiégetést követően, kimagasló minőségű tapadásmentesség fogja jellemezni, a különféle finom ételek a legenyhébb mozgatással fognak siklani a felületén. Magas falának köszönhetően, és a finom gömbölyítés miatt nagyszerűen dobálhatjuk benne az ételt (pl. pirított burgonya), azaz előre csúsztatva majd visszarántva forgathatjuk kevergetés nélkül. Legyen a feladat könnyű vagy nehéz, sütés, pirítás, perzselés vagy barnítás a serpenyő készen áll. Egész megjelenésében rusztikus, beleértve a látszó hegesztést, a feketés alapszínt. A vasserpenyők természetes anyagból készülnek!
Adatok:
- anyaga: vas
- természetes anyag
- anyagvastagság: 2.5 mm
- rusztikus kidolgozású nyél
- felakasztható
- karc és vágásálló
- életre szóló termék megfelelő gondoskodással
- minden főzőfelületen használható
- hegesztett nyél
- származási hely: Németország
- garancia 2 év
Méretek:
Letölthető használati útmutató:
Fontos információk a vasserpenyő használathoz:
- a vasserpenyőket az első használat előtt ki kell égetni
- a vasserpenyők természetesen lesznek tapadásmentesek a kiégetést követően, mely minden használat után kiválóbb lesz
- a vasserpenyőket mindig elő kell melegíteni egy kis zsiradékkal az étel behelyezése előtt
- a vas serpenyőket védeni kell a rozsdától, így minden használat után kicsit megolajozva, papírtörlővel ki kell törölni
- a vasserpenyőket tilos mosogatószerrel elmosni, mosogatógépbe rakni
- a vasserpenyőket, ha piszkosak langyos vízzel könnyedén elmoshatjuk, de azonnal törljük szárazra és olajozzuk elrakás előtt
Bővebben, részletes információkkal szolgálunk a kiégetés menetéről, karbantartásról IDE kattintva blogunkban