Termékleírás
Ourdoor sorozat
Otthonra és profiknak… 2 mm-es, nagyon erős, masszív, középkategóriás serpenyők a gyártó sorozatában, kékített vasból. Felületi hőkezeléssel tartósítva (kékítés) az első kiégetésig, ami megadja a kiváló tapadásmentességet. Indukciót kivéve minden főzőfelületre ajánlott. Szegecselt, masszív nyél, ergonómikus kialakítással… Sütéshez, pirításhoz, grillezéshez, kiváló, legyen az étel hús, zöldség, hal vagy tojás.. egyenletesen elosztott hőleadással…
Jellemzők:
Az Outdoor sorozat középvastagnak számít a gyártó kínálatában, de inkább a vastaghoz sorolnánk, hisz robosztus, erős serpenyő élményét élhetjük át vele, vagyis inkább a felső kategóriához, mint bárhova helyeznénk a ranglistán. 2 mm-es falvastagsága a megszokott, olcsó serpenyőknek akár több, mint kétszerese, nem hajlik el, nem deformálódik. Magas, öblös oldalfala a legmagasabbnak számít a normál serpenyők között, pl. egy 24 cm-es moldell 4.5 cm magas peremmel rendelkezik. A nyele megegyezik a Mineral B sorozatéval, de a sárga darázs nincs rajta. Szintén ergonómikus, hüvelykujj támasszal. Gömbölyű oldalfalának köszönhetően, könnyedén “dobálhatjuk benne az ételt, illetve véd a kifröccsenés ellen. A használat során a kékítés lassan eltűnik, és szép patinát kap. A vas serpenyők természetes anyagból készülnek!
Hogyan használjunk egy igazi vas serpenyőt?
Mondhatnánk úgy, mint többezer éven át, de erről bővebben Blogunkban, itt olvashat útmutatást:
Adatok:
- anyaga: vas
- anyagvastagság: 2 mm
- ergonómikus nyél, hüvelykujj támasztási bemarással
- felakasztható
- természetes anyag
- karc és kopásálló
- életre szóló termék megfelelő gondoskodással
- indukciót kivéve minden főzőfelületen használható
- szegecselt nyél
- származási hely: Franciaország
- garancia 2 év
Méretek:
Fontos információk a vasserpenyő használathoz:
- a vasserpenyőket az első használat előtt ki kell égetni
- a vasserpenyők természetesen lesznek tapadásmentesek a kiégetést követően, mely minden használat után kiválóbb lesz
- a vasserpenyőket mindig elő kell melegíteni egy kis zsiradékkal az étel behelyezése előtt
- a vas serpenyőket védeni kell a rozsdától, így minden használat után kicsit megolajozva, papírtörlővel ki kell törölni
- a vasserpenyőket tilos mosogatószerrel elmosni, mosogatógépbe rakni
- a vasserpenyőket, ha piszkosak langyos vízzel könnyedén elmoshatjuk, de azonnal törljük szárazra és olajozzuk elrakás előtt
Bővebben, részletes információkkal szolgálunk a kiégetés menetéről, karbantartásról IDE kattintva blogunkban