Mire ne használjuk vas serpenyőnket?

lyoni vas serpenyő

Tisztelt Látogatók!

2017 év vége van, és már több, mint fél 2 éve indítottuk el a vasserpenyo.hu kereskedésünket. Ez idő alatt kaptunk bőven kérdéseket vásárlóinktól. Ezért itt egy új bejegyzés, hogy pontosan megosszuk, mire nem valók a vas serpenyők (nem az öntöttvasak).

FŐZÉSRE!

A vas serpenyők a legjobb eszközök a sütésre, pirításra, perzselésre, barnításra. Nagyon egyszerűen összefoglalva, minden olyan ételhez, amely elkészítésekor nem nagyon szükséges a víz, illetve a fedő. Fedő alatt pára keletkezik, illetve a vízben főzéskor is egy idő után a vas “íz”, “illat” kiérezhető lesz. Persze ez egy hosszabb folyamat, 1/4 – 1/2 óra vagy több ideig ha vízben főzünk, fedő alatt párolunkserpenyőnkben, akkor fordulhat elő a vas kiérzése az ételben, levegőben. Egy gyors hús sütés utáni pecsenyeszaft vagy hasonló szósz elkészítése nem fog ilyen problémát okozni, de pl. egy pörköltet nam ajánlunk tiszta vas vagy acél serpenyőben megfőzni.

Mire ne használjuk:

  • ragacsos tészták, mint pl. carbonara spagetti
  • savas ételek, mint pl. paradicsomos, mert a gyümölcssav oldhatja a serpenyő patináját
  • édes-savanyú raguk
  • pörkölt
  • szószos, párolt ételek
  • semmiféle étel ami vízben párolódik fedő alatt (rántotthús nem tartozik ide)

Mire javasoljuk használni a vas serpenyőt:

  • pirított brugonya
  • palacsinta
  • rántott szelet
  • omlett, tükörtojás
  • szték, sültek, natúr szelet
  • fasírozott
  • tócsni (tócsi) röszti stb. hasonló

Ezért kérjük a vas serpenyő használatakor ezeket javasoljuk szem előtt tartani.

Metector Kft. 2016. április

 

Kínálatunkból

Még több serpenyő érdekel

Blog

Olvassa blog bejegyzéseinket, ahol igyekszünk friss hírekkel, praktikákkal tájékoztatni érdeklődőinket a vasserpenyőkkel, használatukkal kapcsolatos dolgokról...
de Buyer vas, réz, alu serpenyők, edények