Miért fontos egy jó spatula?

spatula blog

tisztelt Látogató!

Spatulánikat, melyeket forgalmazunk természetesen, mint kereskedelemmel foglalkozó cég szeretnénk értékesíteni, de ez a bejegyzés nem elsősorban azért jött létre.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a spatula, a jó spatula miért elengedhetetlen a vas serpenyős sütés során.

Sokan akik vásárolnak serpenyőt, úgy gondolják,

  • van nekem lapos fakanalam, jó lesz az
  • van nekem hasonló lapos fém lapátom majd az jó lesz
  • megoldom késsel vagy valamilvel

de ezek sajnos nem profi megoldások és nem is működnek. Amikor már lesz egy kiváló vas serpenyőnk, megfelelő alapanyagunk, de nincs hozzá megfelelő fordító lapát, bajban lehetünk a teljes siker eléréséhez vezető úton.

spatula

Miért?

A serpenyőt ha felforrósítjuk és beletesszük a húst, halat, krumplit stb. első rekació, hogy rásül az étel egy pillanat alatt a vas felületre. NEM ODAÉG, az megint más! A rásülés ad az ételnek kérget, színt, ízt, zamatot…. Ezt az összeolvadást (rásülést) az étel és a serpenyő között meg is kell szüntetni, amit ha nem megfelelő célszerszámmal teszünk, roncsolódik az étel, maszatolunk. Képzeljük csak el, hogy egy gyenge szerkeztű halfilé alá hogyan tudnánk benyúlni és megemelni egy vastag, vagy nem hajlékony lapáttal… Egy jó fordító lapát szinte magától siklik be a filé alá, mivel hajszálvékony az anyaga…

A jó spatula serpenyős sütéshez

  • nem sarkos
  • nagyon vékony, rugalmas anyagból kell lennie
  • ne legyen széles
  • ne legyen merev
  • a serpenyőben bárhol hajlítható legyen, hogy becsússzon a nyersanyag alá

A serpenyőben sütés során a “spatulázás” gyakori mozzanat, így ahhoz megfelelő eszközt kell választani INNEN!

 

 

 

Kínálatunkból

Még több serpenyő érdekel

Blog

Olvassa blog bejegyzéseinket, ahol igyekszünk friss hírekkel, praktikákkal tájékoztatni érdeklődőinket a vasserpenyőkkel, használatukkal kapcsolatos dolgokról...
de Buyer vas, réz, alu serpenyők, edények