Carl Victor öntöttvas serpenyők, edények – GYIK

bordas grill serpenyo ontottvas

Tisztelt Ügyfelünk!

Az alábbiakban összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat a forgalmazott Carl Victor svéd, öntöttvas lábasokról, edényekről, melyek gyakori kérdésként szerepelnek.

 1. Azonnal használhatom a Carl Victor öntöttvas edényemet, vagy szükséges bármi előkészítés?
  Minden Carl Victor edény azonnal használható, mert a gyártás során, növényi olajjal ki van égetve.
 2. Tudom használni indukciós főzőlapon?
  Igen, minden edény és serpenyő használható indukción, mivel az öntöttvas rendelkezik mágneses tulajdonsággal.
 3. Minden főzőfelületen használhatom?
  Igen! A Carl Victor öntöttvas edények mindenfajta főzőfelületen működnek. Még a szabad tűzön is! A fa nyelűeknél azonban vigyázni kell, hogy a tűz, ne tegyen kárt a nyélben.
 4. ontottvas-edeny-felhasznalasaMiért jó egy Carl Victor öntöttvas edény használata?
  Az edényeink kiválóan egyenletesen osztják el és tartják meg a hőt, ezáltal rendkívűl energiahatékonyan főzhetünk bennük.
 5. Egészséges az alkalmazásuk?
  A Carl Victor öntöttvas edények kemikália és más mérgező anyagok hozzáadása nélkül kerül előállításra.
 6. Miért jobb az öntöttvas, mint más, tapadásmentes bevonatos serpenyő?
  A Carl Victor öntöttvas serpenyők nem tartalmaznak kemikáliát, így azt nem lehet felkaparni, vagy megoldani….
 7. Mit tehetek ha megrozsdásodik az öntöttvas edényem?
  Az öntöttvas helytelen karbantartás, vagy nedves helyen tárolás esetén rozsdásodhat. Ez egy megváltoztathatatlan természeti törvény. A kisebb rozsda sima mosogatószivaccsal ledörzsölhető, a makacsabb rozsda pedig  acél mosogató dörzsölővel távolítható el, majd olajzással kezeljük az edényt, kenjük ki vastagon. Ezután a lábast tegyük a sütőbe 175-200C-ra, vagy a fanyelű serpenyőt a tűzhelyre, kb. 10-15 percre. Amennyiben az edény hirtelen, nagyon füstöl, kissé redukáljuk a hőmérsékletet. Az olajat közben oszlassuk el az edényen egy szilikon ecsettel például. Ezután, ha a kiégetés megtörtént, a serpenyő szinte gyári állapotába fog rendelkezésünkre állni.
 8. Leégett az étel, miért? Mit tehetek?
  Minden Carl Victor termék tiszta öntöttvasból készül, és növényi olajjal van kiégetve. Ezen kívül, semmi nem áll rendelkezésünkre a leégés ellen. Ezért ha a hőmérséklet túl alacsony vagy nem megfelelő olajat-zsírt használunk, hanem margarint, vagy mást, leéghet az ételünk. Az ajánlott sütési hőmérséklet 180-200 C. Másik ok lehet, ha az edény mosogatószerrel van elmosva, ezáltal eltávolítjuk a tapadásmentességet biztosító ráégetett természetes réteget.
 9. A serpenyő tisztításánál minden fekete lesz?
  Ez akkor fordulhat elő, ha feloldja a serpenyőre ráégetett természetes tapadásmentességet biztosító réteget. Ez előfordulhat szószok készítésénél, vörösbor, paradicsom, citrom és egyéb savas nyersanyagok használata során. Ez esetben égesse ki újra a serpenyőt.
 10. A serpenyő alja befele ívelt. Ez rendben van?
  Minden Carl Victor serpenyő-lábas alja homorú. Ez megakadályozza azt, hogy ne feküldjön fel rendesen, ha hő hatására tágul és kissé domborodik.
 11. Használhatom sütőbenIgen, a fanyelű serpenyőket kivéve!
 12. Tarthatom az edényben hosszabb ideig az ételt?
  Nem ajánljuk! Az étel nedvességet tartalmaz, ami rozsdásodást eredményez, és az étel átveszi annak ízét.
 13. Használhatok kést, villát, fém eszközt az edényben?
  Nem tudja megsérteni az öntöttvas edényt semmilyen konyhai “szerszámmal” melyet a főzéshez-sütéshez használhat. Kivétel a ráégetett réteg enyhe megsértése, mely azonban minden sütés után újraépül. Vigyázni kell azonban a műanyag eszközökkel, melyek a magas hő miatt megolvadhatnak.

vas-serpenyo-kiegetese

Kínálatunkból

Még több serpenyő érdekel

Blog

Olvassa blog bejegyzéseinket, ahol igyekszünk friss hírekkel, praktikákkal tájékoztatni érdeklődőinket a vasserpenyőkkel, használatukkal kapcsolatos dolgokról...
de Buyer vas, réz, alu serpenyők, edények