Az idő és a használat tökéletesíti a vasserpenyők tapadásmentességét
A vas serpenyők tapadásmentessége az első kiégetést követően már élvezhető. Azonban ahhoz, hogy egy igazi, tökéletes, minden igényt kielégítő, jégszerű síkossággal rendelkező tapadásmentes bevonat keletkezzen rajta, használnunk kell, sütni kell benne rendszeresen, és az eredmény nem marad el. Minden egyes alkalommal érezni fogjuk, hogy egyre könnyebben válik el a sült étel a serpenyőtől. Fél-egy év elteltével a bevonatunk olyan szintűre fog fejlődni, hogy a legkényesebb, ragadós-tapadós ételek is siklanak benne a sütés során….
A képen egy másfél éves serpenyő látható, ami szinte napi használatban van erre-arra, rántott hús, pirított krumpli, hal stb. Az új korában ezüstös fém színű serpenyő szinte már fekete a nemes patinától, amit az idő rakott rá és a használat. Szinte hihetetlen, de bármilyen belevaló étel sütése során egy cm-es leragadás sincs benne, még ha meg is feledkezünk sütés közben az ételről egy kicsit. A serpenyő mozdítására a sült étel csúszik benne, siklik, használata igazi élvezetté vált… minimális zsíradék használata mellett.
Ezért azoknak, akik elsőre kicsit többet várnak a serpenyőjüktől ajánljuk, hogy ne felejtsék el ezt a képet, és újra és újra vegyék elő, mert a végeredmény ilyen lesz…